Butelie pentru gaze comprimate

Butelii Industriale

Butelie pentru gaze comprimate

Butelie pentru gaze comprimate
Gazele comprimate sunt inmagazinate si transportate in butelii de gaz, la valori ridicate de presiune, de regula 150-300 bar. Aceste butelii sunt prevazute cu robinete de inchidere, care trebuie sa functioneze in conditii extreme, cuprinse intre + 65ºC vara sii – 40ºC. Sunt impuse cerinte deosebite pentru durabilitate, etansare maxima si valorile foarte scazute pentru scaparile de gaz.
Buteliile pentru gaze industriale sunt destinate transportului, stocarii si distributiei unei game variate de gaze cum ar fi: oxigen, hidrogen, azot, metan, amestec de gaze, heliu, dioxid de carbon, argon, amestecuri de gaze, butelie oxigen medicinal, etc.
Aceste butelii sunt utilizate în mod curent în procesele de sudare, taiere oxigaz si procese conexe, ca rezervoare de combustibil, de oxigen (pentru aparatele medicale), etc.
Forma si dimensiunile recipientelor difera in functie de aplicatiile pentru care sunt utilizate, astfel incat sunt fabricate butelii de diferite capacitati, cele mai utilizate fiind cele de 2 litri, 5 litri, 10 litri, 20 litri, 40 litri, 50L.

Trebuie mentionat de asemenea faptul ca este imperios necesar ca buteliile pentru gaze sa fie fabricate dupa standarde de calitate in vigoare, si trebuiesc respectate cu strictete masurile de siguranta in timpul depozitarii, transportului si al exploatarii lor. De asemenea trebuie cunoscut faptul ca dupa anumite perioade de timp, stabilite de lege, buteliile  trebuie inspectate pentru a se verifica daca mai corespund din punct de vedere tehnic.

pin it on pinterest