Butelie pentru gaze comprimate

Categorie: Butelie

Butelie pentru gaze comprimate

Butelie pentru gaze comprimate


Gazele comprimate sunt inmagazinate si transportate in butelii fabricate din oteluri aliate, la valori ridicate de presiune, de regula 150-300 bar. Aceste butelii sunt prevazute cu robinete de inchidere, care trebuie sa functioneze in conditii extreme, cuprinse intre + 65ºC si – 40ºC. Sunt impuse cerinte deosebite pentru durabilitate, etansare maxima si valorile foarte scazute pentru scaparile de gaz.


Buteliile pentru gaze industriale sunt destinate transportului, stocarii si distributiei unei game variate de gaze cum ar fi: oxigen, hidrogen, azot, metan, amestec de gaze, heliu, dioxid de carbon, argon, amestecuri de gaze, butelie oxigen medicinal, etc.


Aceste butelii sunt utilizate în mod curent în procesele tehnologice, de sudare, taiere oxigaz si procese conexe, ca rezervoare de combustibil, de oxigen (pentru aparatele medicale), stocare gaze pentru stingerea incendiilor. Forma si dimensiunile recipientelor difera in functie de aplicatiile pentru care sunt utilizate, astfel, sunt fabricate butelii de diferite capacitati, cele mai utilizate fiind cele de 2 litri, 5 litri, 10 litri, 20 litri, 40 litri, 50L.

Trebuie mentionat de asemenea faptul ca este imperios necesar ca buteliile pentru gaze sa fie fabricate dupa standarde de calitate in vigoare, si trebuiesc respectate cu strictete masurile de siguranta in timpul depozitarii, transportului si al exploatarii lor. De asemenea trebuie cunoscut faptul ca dupa anumite perioade de timp, stabilite de lege, buteliile trebuie inspectate pentru a se verifica daca mai corespund din punct de vedere tehnic. De regula aceste verificari se fac la 10 ani dupa data fabricatiei, dar in functie de standardul dupa care a fost construit butelia, perioada la care se face verificarea poate fi diferita.

Pentru preturi si achizitie directa va rugam accesati site-ul distribuitorului Gaz Tehnic

Nu exista fisiere video pentru Butelie pentru gaze comprimate.

Va rugam sa utilizati formularul de mai jos pentru a ne trimite orice solicitare despre Butelie pentru gaze comprimate.
Va rugam sa completati toate campurile.

 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile, politica de confidentialitate dar si politica GDPR.
Datele trimise prin intermediul acestui formular nu sunt stocate in baza de date, fiind expediate la o adresa de e-mail TEHNNIC GAZ.
Datele personale vor fi prelucrate de către TEHNIC GAZ S.R.L. numai pentru scopul pentru care au fost solicitate.