Instalatie pentru stins incendii


INSTALATIE PENTRU STINS INCENDII CU GAZ INERT DE...

INSTALATIE PENTRU STINS INCENDII CU GAZ INERT DE TIP IG-541 (INERGEN) SAU DIOXID DE CARBON


Aceste instalatii folesesc ca agent de stingere a incendiului gaze inerte de tipul IG-541 (Gaz prevazut in Normativul pentru securitate la incendiu) sau Dioxidul de Carbon fiind proiectate in functie de spatiul si obiectul protejat.

IG-541 este un amestec gazos format din: 52% Azot, 40% Argon, 8% Dioxid de Carbon. In mediul comercial, agentul de stingere inert (gaz inert) prevazut sub aceasta denumire in Normativul P118 este cunoscut si sub denumirea de inergen, inerex, etc. Acest amestec este depozitat in butelii din otel inalt aliat, la presiunea de 200 bar sau 300 bar. Pentru descarcare sunt folosite dispozitive manuale sau automate. Agentul de stingere este distribuit si descarcat in zona protejata prin intermediul unei retele de distributie (conducte) si duze fixe care asigura o descarcare uniforma in zona care necesita protectie la incendiu prin inertizare. IG-541 inhiba arderea prin reducerea concentratiei de oxigen. Acest tip de instalatii pentru stins incendii este format de regula din doua sisteme: Sistem pentru stocarea si distributia agentului de stingere si sistem pentru detectia, alarmarea si declansarea deversarii agentului de stingere.   

Avand in vedere ca locatia, obiectivele, obiectele care se doresc a fi protejate la incendiu, au o utilizarea atat de variata si sunt amplasate in medii atat de diferite, in cazul instalatiilor pentru stins incendii nu se poate aplica o solutie optima, general acceptata. In aproape toate cazurile solutia securitatii la incendiu este o solutie integrata pliata pe aplicatia in cauza.

Chiar daca principiul de functionare este general valabil, instalatia pentru stins incendii este special adaptata la aplicatiile individuale, fiind pregatita pentru stingerea incendiilor fara efecte secundare si fara impact negativ asupra obiectelor protejate sau a mediului. Domeniile tipice de aplicatie pentru sistemele de stins incendii cu
INERGEN includ: instalatii electrice, statii de transformatoare, echipamente de telecomunicatii, camere cu echipamente de supraveghere si control instalatii, fluxuri tehnologice, camere servere, arhive, depozite, hoteluri, bucatarii, panouri electrice, motoare masini, laboratoare, cladiri pentru birouri, subsoluri cladiri, instalatii si utilaje de tratament, injectie metale sau mase plastice, depozitare substante cu pericol de explozie, vopsele, instalatii de fabricare a spumei, in procesul de prelucrare al lemnului, convertoare de energie, instalatii de vopsire / pulverizare.Instalatie completa detectie alarmare stingere incendii cu amestec inert

 

DESPRE IG 541


Este stiut faptul ca in ultimii ani, Dioxidul de Carbon a fost agentul de stingere cel mai mult utilizat. Un agent de stingere eficient a fost si Halonul, care in timp a fost inlocuit de Dioxidul de Carbon. Studiile au demonstrat ca Halonii au un efect distructiv asupra stratului de ozon, din aceasta cauza la nivel mondial s-a luat decizia de a se limita folosirea acestor substante. In acest context s-au cautat solutii eficiente care sa satisfaca cerintele stricte pentru stingerea incendiilor in conditii de securitate maxima pentru incinta protejata dar si pentru viata umana. Deoarece IG 541 este alcatuit din gaze ce se gasesc in mod uzual in atmosfera, nu are nici un impact asupra stratului de ozon, nu contribuie la incalzirea globala si nu produce compusi chimici remanenti in atmosfera, nepunand astfel probleme de toxicitate asociate cu derivatii de tip Halon. Amestecul de gaze inerte format din Azot 52%, Argon 40% si Dioxid de Carbon 8%, s-a dovedit a fi un amestec extrem de eficient atunci când este folosit la stingerea incendiilor, avand si multiple avantaje, superioare altor substante folosite in acest scop.AVANTAJE IG 541 SI MODUL DE STINGERE AL INCENDIULUI


Substanta de stingere IG-541, stinge incendiul prin reducerea concentratiei de oxigen sub nivelul la care este intretinut focul. La descarcarea substantei de stingere IG541 intr-o camera, persoanele pot respira in continuare (desi concentratia de oxigen este redusa sub 15%). Concentratia normala atmosferica este de 21% pentru oxigen si 1% pentru Dioxid de Carbon. Prin reducerea concentratiei de oxigen sub 15%, majoritatea substantelor combustibilile nu mai ard. Substanta de stingere IG 541 reduce concentratia de oxigen la 12,5%, marind concentratia de Dioxid de Carbon la 4%. Cresterea concentratiei de Dioxid de Carbon mareste ritmul respirator si creste capacitatea organismului de a asimila Oxigen. Inergen-ul este un gaz neutru pentru mediu: nu ataca stratul de ozon, fiind constituit din gaze care se gasesc in mod natural in atmosfera. Inergenul este un gaz inofensiv pentru om, fiind testat medical si recunoscut de Ministerul Sanatatii. Inergen-ul nu este corosiv, nu produce soc termic, nu provoaca condens fiind alcatuit din gaze inerte, nu are conductibilitate electrica, in cazul deversarii, nu produce pagube asupra incintei si obiectelor protejate. Tehnic Gaz va pune la dispozitie la cerere mai multe detalii despre instalatie pentru stins incendii.

Atunci cand se decide adoptarea unei instalatii pentru stins incendii, trebuie acordata o atentie deosebita mentenatei in timp. Adoptarea anumitor instalatii poate fi avantajoasa la momentul achizitiei, insa poate genera costuri mari pe timpul cat va trebui sa fie in functiune. Instalatiile pentru stingerea incendiilor cu gaze inerte s-au dovedit a fi mult mai avantajoase din punct de vedere economic, in timp, intrucat mentenanta si costurile cu reincarcarea gazului sunt mai joase fata de cele generate de instalatiile cu agenti de stingere tip fluid (FK-5-1-12), chiar daca la prima achizitie costul acestora poate fi mai mic.

Pentru mai multe detalii privind instalatiile pentru stins incendii accesati urmatorul link.

Va rugam sa utilizati formularul de mai jos pentru a ne trimite orice solicitare despre Instalatie pentru stins incendii.
Va rugam sa completati toate campurile.

 Am citit si sunt deacord cu termenii si conditiile, politica de confidentialitate dar si politica GDPR.
Datele trimise prin intermediul acestui formular nu sunt stocate in baza de date, fiind expediate la o adresa de e-mail TEHNNIC GAZ.
Datele personale vor fi prelucrate de către TEHNIC GAZ S.R.L. numai pentru scopul pentru care au fost solicitate.